Carti

Osme Antologie de texte pentru nasul oricui

Mirosul este, alaturi de atingere si gust, un simt efemer al proximitatii si al intimitatii, dar aduce informatii de departe, precum vazul sau auzul ,fapt care, de-a lungul istoriei civilizatiei noastre, a facut ca statutul lui sa fie ambivalent. 

58 RON

Ambalare CadouGratuita la toate comenzile
Transport GratuitLa comenziile ce depasesc 100 lei
2 Esantioane Gratuite La comenzile ce includ un parfum de minim 30 ml

Disponibilitate:
in curs de aprovizionare
Cod produs:
SME001
Comandati produsul rapid apeland 0732-819.819 (09:00 - 19:00)
Descriere Produs

Mirosul este, alaturi de atingere si gust, un simt efemer al proximitatii si al intimitatii, dar aduce informatii de departe, precum vazul sau auzul – fapt care, de-a lungul istoriei civilizatiei noastre, a facut ca statutul lui sa fie ambivalent.

Asociat adeseori laturii primitive, animalice din om, cu un rol cognitiv, social si cultural contestat, mirosul a cunoscut momente de glorie si de decadere spectaculoase. Cale de acces spre divin, negare a degradării corporale, semn al sfinteniei, preocupare hedonista si superficiala, acesta a fost mereu o marca distinctiva, asociata unor categorii opuse: divin-uman, duhoare-mireasma, urban-rural sau bestial-uman. 

Cuprinse ca intr-un flacon in aceasta prima antologie romaneasca dedicata mirosului, miresmelor si miasmelor, textele de fata aproximeaza, subiectiv, un discursdespre cel mai inefabil simt. Din Antichitate si pana astazi, cuvintele au incercat sa-l surprinda si sa-l supuna ratiunii, dar el le-a scapat mereu, intuit doar de literatura si problematizat de filosofie.

Astazi, mai mult ca oricand, se impune o intoarcere reflexiva spre acest simt tacut si spre locul pe care el il ocupa in economia fiintei noastre sensibile. Este vremea ca mirosul sa-si revendice o voce.

Antologia de fata aduna laolalta fragmente literare si filosofice semnificative, semnate de peste doua sute de autori care, de-a lungul istoriei, s-au oprit asupra mirosului, fie pentru a-l elogia, fie pentru a-l critica.

Cititorule, te invitam sa inspiri adanc efluviile buchetului de texte si sa pornesti in aventura olfactiva si intelectuala pe care ti-o asezam... sub nas.

Acest site utilizeaza cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si anunturile, pentru a oferi functii de rețele sociale si pentru a analiza traficul.