Marcel Franck 1882 Paris

In 1882, Leopold Franck observa o dezvoltare a parfumurilor si a instrumentelor lucrate manual pentru a pulveriza parfumurile. El decide sa inceapa o productie industriala de atomizatoare pentru parfum si isi vinde mai intai produsele in magazine si parfumerii.


La moartea sa in 1907, fiul sau, Marcel a preluat afacerea si la scurt timp a incheiat contracte cu companii majore ce prelucrau sticle din cristal precum Baccarat, Saint Louis si cu cei mai buni artisti in sticla (Lalique, Galle, Argy-Rousseau etc.). Marcel Frank a transformat atomizatoarele in adevarate opere de arta si brandul a obtinut recunoastere la nivel mondial.


Cu putin timp inainte de moartea sa, compania a fost vanduta si in cele din urma a disparut la sfarsitul anilor '90. O piata a colectionarilor foarte activa a mentinut insa marca vie si in 2013, Bernard Dennery, nepotul lui Marcel Franck a decis sa reinvie brandul.


Fidel valorilor familiei si impreuna cu o echipa universitara de inovatie, el creeaza noi sisteme de pulverizare si brevete pentru sisteme de inchidere ale sticlelor. Fiica sa, Stephanie s-a alaturat echipei si aduce o nota mai moderna colectiei de atomizoare pentru poseta.


Marcel Franck prezinta astazi doua colectii de atomizatoare, colectia Home (Murano si Florence) si colectia Purse (travel). Alegerea materialelor inovatoare asociate cu cele mai traditionale precum cristalul confera noilor creatii Marcel Franck un aspect foarte contemporan.

Acest site utilizeaza cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si anunturile, pentru a oferi functii de rețele sociale si pentru a analiza traficul.