Carti

Nez The Olfactory Magazine Aphorisms of a Perfumer Dominique Ropion

Aforismele unui parfumier - Dominique Ropion. Dominique Ropion este un maestru parfumier al casei de parfumuri International Flavors & Fragrances (IFF) din Paris din anul 2000.

90 RON

Ambalare cadou gratuita
Transport gratuit la comenzile ce depasesc 50 LEI
2 esantioane gratuite la fiecare parfum de minim 30ml comandat

Disponibilitate:
Disponibilitate limitata (4)
Cod produs:
NEZ005
Comandati produsul rapid apeland 0732-819.819 (09:00 - 19:00)
Descriere Produs

 In ultimii 30 de ani, este autorul unora dintre cele mai mari succcese ale parfumeriei: Ysatis si Amarige de la Givenchy, La vie est belle al Lancôme, Alien de la Thierry Mugler, Invictus de la Paco Rabanne, Portrait of a Lady si Carnal Flower pentru Frédéric Malle.

Un eveniment, un loc sau o intalnire va fi intotdeauna asociat cu un parfum sau o aroma, servind ca un reper al memoriei infailibile si de incredere, o formula pe care nu o recunoastem intotdeauna, dar care este disponibila daca avem nevoie de ea.”                                                                                                                           

Dominique Ropion este adesea descris ca rezervat, talentat, jucaus si muncitor. El se defineste ca un compozitor, un matematician al parfumului, motivat de ideea ca "aceeasi formula relateaza povesti diferite pe pielea fiecarei persoane".                                                           

In aceste capitole, el deconstruieste mirosurile care i-au caracterizat copilaria, cele pe care ii place sa le intalneasca pe strada sau intr-o intalnire spontana, si aromele florilor - trandafir, narcisa, tuberoza - pentru a ne oferi secretele lor olfactive si emotionale. Explorand notiunile de dependenta, animalitate si atractie, el se straduieste sa creeze mirosuri care "se vor lega de orice fiinta si se vor modela in functie de profunzimile sale interioare, care vor fi in mod necesar diferite" de ale sale. Cu aceasta marturie unica, el dezvaluie abordarea sensibila si inimitabila pe care o ia in munca sa.