Carti

Sold out! Aphorisms of a Perfumer Dominique Ropion

Nez The Olfactory Magazine Aphorisms of a Perfumer Dominique Ropion

Aforismele unui parfumier - Dominique Ropion

90 RON

Ambalare CadouGratuita la toate comenzile
Transport GratuitLa comenziile ce depasesc 100 lei
2 Esantioane Gratuite La comenzile ce includ un parfum de minim 30 ml

Disponibilitate:
in curs de aprovizionare
Cod produs:
NEZ005
Comandati produsul rapid apeland 0732-819.819 (09:00 - 19:00)
Descriere Produs

Dominique Ropion este un maestru parfumier al casei de parfumuri International Flavors & Fragrances (IFF) din Paris din anul 2000.

In ultimii 30 de ani, este autorul unora dintre cele mai mari succese ale parfumeriei: Ysatis si Amarige de la Givenchy, La vie est belle al Lancôme, Alien de la Thierry Mugler, Invictus de la Paco Rabanne, Portrait of a Lady si Carnal Flower pentru Frédéric Malle.

“Un eveniment, un loc sau o intalnire va fi intotdeauna asociat cu un parfum sau o aroma, servind ca un reper al memoriei infailibile, o formula pe care nu o recunoastem intotdeauna, dar care este disponibila daca avem nevoie de ea.” Dominique Ropion

Dominique Ropion este adesea descris ca rezervat, talentat, jucaus si muncitor. El se defineste ca un compozitor, un matematician al parfumului, motivat de ideea ca "aceeasi formula relateaza povesti diferite pe pielea fiecarei persoane".

In aceste capitole, el deconstruieste mirosurile care i-au caracterizat copilaria, acele mirosuri pe care ii plac sa le intalneasca pe strada sau intr-o intalnire spontana, si aromele florilor - trandafir, narcisa, tuberoza - pentru a ne oferi secretele lor olfactive si emotionale.

Explorand notiunile de dependenta, animalitate si atractie, el se straduieste sa creeze mirosuri care "se vor lega de orice fiinta si se vor modela in functie de profunzimile sale interioare, care vor fi in mod necesar diferite de ale sale." Cu aceasta marturie unica, el dezvaluie abordarea sensibila si inimitabila pe care o are in munca sa.

 

Autori: Dominique Ropion & Marie-Bénédicte Gauthier

Data publicarii: mai 2018

Limba: engleza

Numar pagini: 128

Acest site utilizeaza cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si anunturile, pentru a oferi functii de rețele sociale si pentru a analiza traficul.