Carti

Nez The Olfactory Magazine The Olfactory Magazine Nez 10

Nez, Revista olfactiva - #10 - De la nas la gura 

120 RON

Ambalare CadouGratuita la toate comenzile
Transport GratuitLa comenziile ce depasesc 100 lei
2 Esantioane Gratuite La comenzile ce includ un parfum de minim 30 ml

Disponibilitate:
In stoc
Cod produs:
NEZ020
Comandati produsul rapid apeland 0732-819.819 (09:00 - 19:00)
Descriere Produs

Acest al zecelea numar examineaza afinitatile dintre nas si gura, parfumerie si bucatarie.


Nez este o invitatie de a explora lumea prin senzatii olfactive, adoptand o abordare multidisciplinara care cuprinde arta, literatura, fotografia, stiinta, istoria, gastronomia si, desigur, parfumeria, oferind cititorilor sai o mai buna intelegere a rolului esential pe care simtul mirosului il joaca in vietile noastre.

MIROSUL.. barurilor. Care este mediul olfactiv al unui barman din Paris?
REPERE Isi pun nasul la lucru si contribuie la lumea olfactiva, fiecare in felul lor.
ODORAMA Tot ce ai vrut mereu sa stii despre mirosuri, dar ti-a fost prea frica sa intrebi. Secretele aldehidelor. Smochinul, un copac solar. Analizarea mirosurilor centrului ecvestru.

CONEXIUNI
Invizibile, dar incontestabile, mirosurile sunt prezente in toate domeniile creative.
Zborurile senzoriale ale lui Luca Guadagnino.
Orientul Mijlociu: parfumul ramas in urma ca podoaba.
Viticultorul/producatorul Louis Brochet.
Arborele mamei Gaia, de Ernesto Neto.
Mic-dejun cu canotierii, de Pierre-Auguste Renoir.
Coloana olfactiva de Céline Ellena

MAGAZIN
Explorarea lumii parfumului de la originile sale, secretele sale comerciale, istoria si profesionistii sai.
Raport: cardamon – samanta cea buna din Guatemala
Interviu: Dominique Ropion
Privire retrospectiva: anii 1930
Parfumeria fantasy

PROIECTUL: DE LA NAS LA GURA
Reflectii asupra relatiei dintre cele doua simturi chimice din perspectiva istoriei, filosofiei, sanatatii, industriei si marketing-ului. Palatul nostru are un nas: desi gustul si mirosul nu sunt acelasi lucru, ele sunt strans legate.
Bucataria in miscare: o conversatie cu istoricul Patrick Rambourg.
Intruchiparea bunului gust: putin cunoscuta profesie a specialistilor in arome.
Greutatea mirosurilor: ce cai poate deschide olfactia pentru tratarea tulburarilor alimentare?
Exploratorul de arome: o discutie cu filosoful Caroline Champion
Parfumuri, de la limba la piele: de ce notele alimentare ne-au invadat sticlele?

PAGINILE DE PARFUMURI
De la produse de consum la opere de arta, Nez merge in culisele industriei parfumurilor si evalueaza 30 de parfumuri noi.
Investigatie: putem vorbi despre aroma?
Genealogie: ape de Colonie
In culisele marcii: Naomi Goodsir
Selectie: care sunt alegerile Nez si ale noastre

 

Data publicarii: decembrie 2020

Limba: engleza

Numar pagini: 160

                                 

Acest site utilizeaza cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si anunturile, pentru a oferi functii de rețele sociale si pentru a analiza traficul.